وزیر صنعت؛معدن و تجارت گفت: ادغام اتحادیه های صنفی متوقف نشده و یک تکلیف قانونی است و باید انجام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران «محمدرضا نعمت زاده» روز شنبه همزمان با روز صنعت و معدن در جمع خبرنگاران در محل این وزارتخانه، در پاسخ به سوال خبرنگار اتاق اصناف ایران مبنی بر دلیل توقف ادغام اتحادیه های صنفی افزود: ادغام اتحادیه های صنفی متوقف نشده و تنها سرعت انجام کار کند شده است و خود اتحادیه های صنفی و اتاق های اصناف در استانها مسئول رسیدگی و پیگیری نسبت به این موضوع هستند و باید همت کنند تا این کار سرعت بگیرد و این مساله یک تکلیف قانونی است که باید انجام شود.
وی تصریح کرد: اگر همزمان با ادغام اتحادیه های صنفی اتحادیه های جدید ایجاد شود با مساله ادغام مغایرتی ندارند .
مهندس نعمت زاده افزود: در حال حاضر ۸ هزار اتحادیه صنفی در سراسر کشور داریم که این تعداد بسیار زیاد است و هزینه ها را بالا میبرد و تمامی این هزینه ها به خود اصناف تحمیل می شود و باید به صورت کارشناسی شده ادغام اتحادیه ها برای کاهش هزینه ها و سهولت کار کسب وکار انجام شود .
وزیرصنعت، معدن وتجارت با اشاره به اینکه تداخل صنفی یکی از دغدغه های صنوف شده است ، افزود: در حال حاضر یک واحدصنفی با چند اتحادیه برای فروش کالاهایش سر وکار دارد و این موضوع تداخل صنفی محسوب شده و باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه هر کدام از اتحادیه های صنفی ضوابط خاص خودشان را دارند و هر چه زودتر باید اتحادیه های همگن و هم رسته یک کاسه شوند، اظهار کرد: با ادغام اتحادیه های صنفی کسی بیکار نمیشود چرا که هر یک از افراد صنفی خود یک تولید کننده هستند .
مهندس نعمت زاده در پاسخ به سوالی با تاکید بر اینکه وزارت خانه بر ایجاد اتحادیه مستقل کسب وکار فضای مجازی اصرار دارد، گفت: کسب وکار مجازی یک کار جدید و نو است و فلسفه خاص خودش را دارد و در خیلی از کشور ها میزان کسب و کار مجازی را به ۲۰ درصد رسانده اند و ما نیز همین هدف گیری را کرده ایم و امید داریم در افق چشم انداز این مساله را به ۱۰ درصد برسانیم.
وی با بیان اینکه زبان کسب و کار مجازی با کسب و کار سنتی متفاوت بوده و نیاز به ضوابط خاص دارد ، افزود: فعالان حوزه کسب وکار مجازی افرادی تحصلیکرد و مسلط به حوزه IT هستند و باید در قالب یک اتحادیه مستقل با تعریف قانون خاص فعالیت خود را ادامه دهند.
وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به اینکه همیشه تشکیل کسب و کارهای جدید با الزامات و مخالفت هایی همراه بوده است، افزود: به عنوان مثال در ابتدای فعالیت اسنپ مخالفت های زیادی صورت گرفت که در نهایت با همکاری اتاق اصناف ایران بعد از چندماه پروانه کسب فعالیت برای اسنپ صادر شد.
مهندس نعمت زاده با اشاره به برداشته شدن قانون حدود صنفی برای دادن مجوز کسب وکار افزود: در دولت قبل این قانون برداشته شد تا بر مبنای رقابت، کسب کارها شکل بگیرد و حال با گذشت چند سال از برداشته شدن این قانون تعداد زیادی از صنوف مخالف این قضیه هستند چرا که در کسب وکارشان مشکل ایجاده شده و ما هم نسبت به این قانون انتقاد داریم و اخیرا هم طی ابلاغیهای از سوی وزارت خانه اصلاح قانون کلید و به زودی به دولت تقدیم می شود .
ارسال شده در مورخه : دوشنبه، 12 تير ماه، 1396 توسط
admin